Schrijnend verhaal over misbruik in gezin

 ‘Met name mijn vader noemde mij duivelskind. Mijn ouders geloofden dat ik slecht was. Het slechte. De duivel.’ Dat vertaalde zich in ‘misbruik, opgesloten worden, geslagen worden, geschopt worden en in een diepvrieskist gestopt te worden’. Het is de trieste samenvatting van Angels leven. Het misbruik hield pas op toen ze 25 was.

Op de mavo begon het op te vallen, toen stelden mensen de eerste vragen. Ze woonde zelfs een tijdje bij de directeur. Maar Jeugdzorg vond dat ze terug naar huis kon. ‘Dat vond ik zo schokkend’, zegt Maria Genova, de auteur van het boek over Angels leven. ‘Dit meisje was gevlucht, was onveilig, maar moet terug van de gezinsvoogd. Waarna ze weer werd verkracht en mishandeld.’

Waarom wil Angel haar verhaal publiekelijk vertellen? ‘Om slachtoffers een stem te geven. Zaken als Dutroux en Robert M. worden breed uitgemeten in de pers. Maar over kindermisbruik staan maar kleine berichtjes.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *