Uithuisplaatsing vanuit de intercity Tilburg Eindhoven

De business van uithuisplaatsingen is hard werken hoor. Het vergt protocollen en planning. Agenda’s moeten op elkaar afgestemd worden voordat er een indicatie voor uithuisplaatsing opgesteld kan worden. Dan kijken waar nog plek is, een startgesprek met de ouders houden, zonder het kind er bij, en vragen beantwoorden. Soms laat je drukke schema van inmenging in de persoonlijke levenssfeer van anderen je geen andere keus dan in de trein een belletje te plegen met collega’s. Want: “Hoe het nu thuis gaat, het gaat eigenlijk steeds slechter. Ik wil even met jou overleggen of er deze week nog een gesprek kan zijn met de ouders. Liefst op donderdag want dan kan de hulpverlening er ook bij zijn. OK. Hmm-mm. Hihihi. Het is voor een plaatsing voor de dag en nacht. Ja hahaha. Er is al plek voor hem. De indicatie is al rond.” Aldus een mevrouw van Combinatie Jeugdzorg, vanmorgen in de intercity van Tilburg naar Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *